Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Τα 27 θαύματα του Κόσμου
Από τον Κολοσσό της Ρόδου και τους Κρεμαστούς Κήπους στην Ακρόπολη και το Μάτσου Πίτσου
Βιβλίο Μνημεία >> Πολιτισμός - Ιστορία >> Εξαντλημένο

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο () Χαραλαμπάκης, Μάνος (Charalampakis, Manos) Σαλτού, Εύη (Saltou, Evi) Μανωλάς, Χρήστος (Manolas, Christos) Καϊτανίδη, Μάρθα (Kaitanidi, Martha) Αδαμοπούλου, Μαρία (Adamopoulou, Maria) Κατημερτζή, Παρασκευή, 1950-2015 ()
Υπεύθυνος Σειράς: Βιντιάδης, Μηνάς (Vintiadis, Minas)
Φωτογράφος: Πασχάλη, Μαρία (Paschali, Maria) visualphotos.com (visualphotos.com)
Επιμελητής: Κόντη, Μαρία (Konti, Maria) Πιμπλής, Μανώλης ()
Εκδότης: Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-6731-37-2 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη 2007
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
28χ20 - 193
07-07-07. Η σημερινή ημερομηνία επελέγη ευφυώς για την ανακοίνωση των επτά νέων θαυμάτων του κόσμου. Που δεν είναι υποχρεωτικά πολύ νέα. Στα είκοσι υποψήφια νέα θαύματα περιλαμβάνονται, λ.χ., οι Κρεμαστοί Λίθοι του Στόουνχετζ στην Αγγλία, ένα μεγαλιθικό μνημείο ενδεχομένως παλιότερο και από τα παλιά επτά θαύματα, την Πυραμίδα του Χέοπα! Όπως περιλαμβάνεται η αρχαιοελληνική Ακρόπολη (που δεν είχε περιληφθεί στα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου), η -επίσης αρχαία- πόλη της Πέτρας της Ιορδανίας, το Κολοσσαίο της Ρώμης, έργο του 1ου αιώνα μ.Χ. Πλην της πόλης Σίτσεν Ίτζα στο Γιουκατάν του Μεξικού και του Ναού Κιγιομίζου στο Κιότο της Ιαπωνίας, όλες οι υπόλοιπες υποψηφιότητες ανήκουν στη δεύτερη χιλιετία της μετά Χριστόν εποχής. Αλλά και πάλι: μόνο τρεις υποψηφιότητες χρονολογούνται στον 19ο αιώνα, δημιουργήματα μάλιστα της ίδιας δεκαετίας (του 1880): πρόκειται για τον Πύργο του Άιφελ, το Άγαλμα της Ελευθερίας και το βαυαρικό κάστρο Νοϊσβανστάιν. Όσο για τα έργα του 20ου αιώνα, δεν εκπροσωπούνται παρά από δύο μνημεία: την Όπερα του Σίδνεϊ, που εγκαινιάστηκε το 1973, και το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Ζανέιρο, μνημείο του 1931. Και να σκεφτεί κανείς ότι η επιτροπή που επέλεξε τις είκοσι υποψηφιότητες αποτελείται από μεγάλους αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα! [...]

Με τα "Θαύματα του κόσμου" "Τα Νέα" προσφέρουν στους αναγνώστες τους ένα πανόραμα των αριστουργημάτων της ανθρώπινης δημιουργίας. Επιλέγουν να παρουσιάσουν όχι μόνο τα επτά θαύματα που θα επιλεγούν, αλλά και τις είκοσι υποψηφιότητες -όλες σημαντικές, είτε για την αρχιτεκτονική τους πρωτοτυπία, είτε για την ιστορική και συμβολική τους σημασία. Μαζί, αναλυτικά παρουσιασμένα και τα επτά παλιά θαύματα που, έστω και αν δεν σώζονται πια -με την εξαίρεση της Πυραμίδας-, συνεχίζουν να τρέφουν τη συλλογική φαντασία. Η παρούσα έκδοση δεν ήθελε να είναι μόνο λεύκωμα ούτε μόνο παράθεση πληροφοριών. Ο συνδυασμός αναλυτικών κειμένων και πλούσιας εικονογράφησης την καθιστά ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, ένα νοερό πέταγμα στην ιστορία, με τα φτερά της γνώσης, της φαντασίας και της αισθητικής απόλαυσης.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
1
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα